Podologische behandelingen in Middelburg

Maak een afspraak

Heeft u klachten aan uw voeten, benen of rug? In veel gevallen is daar iets aan te doen met behulp van houding-corrigerende inlegzolen. De registerpodoloog is de specialist die daarin gespecialiseerd is. Podologie richt zich daarbij niet alleen op problemen aan de voet zelf, maar ook op afwijkingen in het hele lichaam. Dit betekent dat verscheidene voet-, enkel-, knie-, heup-, rug-, nek- en hoofdpijnklachten door een gespecialiseerde podoloog kunnen worden behandeld.

Over de voetmeting

Door een geavanceerde voetmeting kunnen we direct zien of uw lichaam goed in balans is. Met een corrigerende zool is het mogelijk om de balans te herstellen en drukpunten onder de voet te verminderen.

Na inventarisatie van de klachten, houdt de registerpodoloog een algemene inspectie, maakt een voetafdruk en een computerscan. Hierna volgt een onderzoek op een voetspiegel, waarbij gelet wordt op houding, stand van de voeten, tenen en benen, en indien nodig het meten van afwijkende houdingspatronen van de rug.

 

Na het plaatsen van corrigerende elementen wordt er opnieuw gekeken, gemeten en d.m.v. spiertesten gecontroleerd. Aan de hand van deze gegevens wordt beslist of een therapiezool de klacht kan verhelpen.

Samenwerking

Podologie kan een aanvulling op en een versterking van andere therapieën zijn, zoals chiropractie, oogmeetkunde, osteopathie, fysiotherapie en meer. Een goede lichaamsbalans is essentieel voor een goed functionerend lichaam. Verstoring van deze balans kan leiden tot afwijkingen en klachten aan het gehele bewegingsapparaat. Verstoringen kunnen zowel een interne (lichaamseigen) als een externe oorsprong hebben (omgevingsfactoren).


Correcties van de oogmeetkundige en de registerpodoloog veranderen respectievelijk de informatie vanuit de ogen en de voetzolen. Hiermee wordt direct invloed uitgeoefend op de manier waarop de omgeving het lichaam beïnvloedt. Het lichaam zal hierop reageren en een directe verandering in de lichaamsbalans is het gevolg.


Samenwerking zorgt ervoor dat het effect van de behandelingen geoptimaliseerd en versterkt wordt. Gecombineerde behandelingen, met de verschillende disciplines samen, bieden de mogelijkheid tijdig afwijkingen te constateren en verdere behandelingen hierop af te stemmen.

Wordt de registerpodoloog vergoed door de zorgverzekering?

Hieronder kunt u uw zorgverzekeraar kiezen en het pakket waarvoor u verzekerd bent. Daarna kunt u meteen zien welke podologische behandelingen door uw zorgverzekeraar worden vergoed.

 

Bij sommige zorgverzekeraars betaalt u aan de registerpodoloog alleen de eventuele eigen bijdrage. Wordt uw behandeling volledig vergoed, dan betaalt u helemaal niets. U hoeft de behandeling dan ook niet voor te schieten. Uw registerpodoloog declareert dan rechtstreeks bij uw zorgverzekeraar.

controleer verzekering

Maak direct online een afspraak bij Registerpodoloog Robbert Lavën in Middelburg. Of bel ons bij vragen via 0118-623766.

Maak een afspraak